Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Το όνειρο πραγματικότητα


Το όνειρο του Νίκου (Καλοφύρη) έγινε πραγματικότητα με την διοργάνωση σήμερα (26/5/13) του αγώνα Ορεινού Τρεξίματος "Στα χνάρια της αρκούδας", συνολικής απόστασης 36 χιλιομέτρων, στο Μέτσοβο και το γειτονικό Ανήλιο.
Για περίπου 25 χρόνια, ο Νίκος πρωταγωνίστησε στα αθλήματα των χιονοδρομιών και - αργότερα - του βουνού, μα το είχε βάλει αμανάτι, έναν τέτοιο αγώνα να τον κάνει στον τόπο του. Και τα κατάφερε.
Εμπνευστής εκείνος, με τη βοήθεια του Αθλητικού Ομίλου Μετσόβου. Την πολύτιμη αρωγή τους έδωσαν ο Δήμος Μετσόβου, ο Μορφωτικός Ορειβατικός Σύλλογος Ανηλίου, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Μετσόβου, το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου, Χαράδρας Αράχθου και το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου.
Περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες, έτρεξαν σήμερα, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία Μετσόβου, μια διαδρομή απείρου φυσικού κάλλους, δοκιμάζοντας τις αθρώπινες αντοχές (2.350μ υψομετρική διαφορά), μαγεμένοι όμως με τις εκπληκτικές εναλλαγές του αγώνα.
Οι δρομείς πέρασαν από το Μοναστήρι της Παναγίας "Κάτω απ' το χωριό"/ "nti sou xoara" / "ντι σου χουάρα" στα βλάχικα), το "Παλιοχώρι" όπου προϋπήρχε το Ανήλιο, την περιοχή "Σκαμνίτσιου", πάνω από την είσοδο της σήραγγας "Πίνδος", ανηφόρισαν στο "Γκιουζέλ Τεπέ" / "΄Ομορφη Ράχη", όπου και το νέο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου, διάβηκαν απίστευτες ομορφιές βγήκαν στις τοποθεσίες "Φατζέτο" και "Σκαμνί", πέρασαν από το προαύλιο της Αγίας Παρασκευής Ανηλίου, κατέβηκαν στον Μετσοβίτικο και πήραν τις ανηφόρες για τις "Ντάπιες" στο Μέτσοβο και στη συνέχεια την "Πολιτσιοάρα", την "Κρύα Βρύση" και στο τέλος ξανά στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου.

Οι Νικητές
Οι πρώτες 3άδες ανά κατηγορία
Άνδρες: Φάνης Αρκουμάνης 3.48.32, Αχιλλέας Χριστιάνας 3.50.02, 3. Χρήστος Γουβαϊλης 3.50.52
Γυναίκες: Ιωάννα Μπαράτσα 4.51.29, Βιργινία Παπαποστόλου 5.06.05, Μάρα Καλογήρου 5.15.43.
ΦΩΤΟ: Από την Ιστοσελίδα ADVENDURE
Στο βάθρο ο Ανηλιώτης Χρήστος Γουβαϊλης (3ος), τρίτος από αριστερά και τελευταίος δεξιά ο επίσης συντοπίτης Νάσος Μπαρμπαγιάννης (6ος)
 
 Άνω των 55 χρόνων: Βενετικίδης Δημήτρης 4.17.48, Μητσούλης Γεράσιμος 5.02.30, Μπάγιος Ιωάννης 5.17.07
Κάτω των 25 χρόνων: Πλακέτας Κοσμάς 4.03.49, Καραμίχας Κλεάνθης 4.08.44, Πέλλης Κων/νος 4.24.27
Η διοργάνωση ήταν εμπλουτισμένη και με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως την ενημερωτική ομιλία από τον "Αρκτούρο", το προπονητικό σεμινάριο από τον Γ. Δαγκόγλου και την τεχνική ενημέρωση από τον Νίκο Καλοφύρη, ενώ ανοιχτό το Σαββατοκύριακο ήταν το Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ για δωρεάν επίσκεψη και δοκιμές κρασιών.

Οι φωτογραφίες που παρατίθενται είναι του συντοπίτη μας Δημήτρη Σταύρου (Ρέγολος).


Γκιουζέλ Τεπέ
 
"Μιλάει" με τη φύση καθημερινά ο Γιάννης Κυργώτας
 
Άπειρο κάλλος
 
Η επιβράβευση δια χειρός Νίκου Καλοφύρη
 
 
Τερματισμός
 
Νάσος Μπαρμπαγιάννης
 
 
Κλεάνθης Καραμίχας
 
 
 
 
 

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την άριστη διοργάνωση και ένα μπράβω στον πατέρα μου γιατί αν και δεν συμμετείχε στο αγώνα βρέθηκε σε αυτόν σαν ένας αθόρυβος εθελοντής,εξάλου και αυτός δίνει καθημερινά τον δικό του αγώνα για τη ζωή περπατόντας αρκετά χιλιόμετρα μέσα στη φύση και ακολουθόντας τα χνάρια της αρκούδας και η αρκούδα τα χνάρια τα δικά του.Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή