Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Κολοβά έργα, Ε-65 και Ιόνια Οδός


Περιχαρής ο Κωστής Χατζηδάκης, τις προάλλες, ανακοίνωσε την επανέναρξη των μεγάλων δημοσίων έργων που σταμάτησαν πριν 3 χρόνια, με αφορμή και αιτία την οικονομική κρίση της χώρας.
Καθώς ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών μας, με χρήματα  του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα οποία προέρχονται από τον δανεισμό της Ελλάδας και κατ' επέκταση των Ελλήνων φορολογουμένων, θα πέσει και λίγο παραδάκι για να κινηθούν πάλι οι μπουλντόζες ...
Αυτό που, οι μεγαλοκατασκευαστές αρνήθηκαν να κάνουν την προηγούμενη 2ετία, επικαλούμενοι τη μη χρηματοδότηση τους από τους Τραπεζίτες κι ενώ τα έργα είχαν δημοπρατηθεί και ξεκινήσει κανονικά.
Βέβαια, το γεγονός πως όλα αυτά τα χρόνια συνέχισαν και συνεχίζουν να εισπράττουν αδρά από τα διόδια ανά την επικράτεια, για έργα του ... μέλλοντος, ουδόλως απασχόλησε εκείνους που συμφώνησαν να λεηλατούν με αυτό τον τρόπο - οι μεγαλοκατασκευαστές - τον κόσμο...
Έρχεται λοιπόν τώρα ο υπουργός Ανάπτυξης και δημιουργεί την εσφαλμένη εντύπωση πως όλα θα ξαναγίνουν όπως πρώτα. Αστέρι κι αυτός στην εικονική πραγματικότητα.
Αποκρύπτεται όμως πως, οι δύο μεγάλοι άξονες, ο Ε-65 και η Ιόνια Οδός, θα γίνουν ... κολοβοί, αφού έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα τμήματα τους από το νέο σχεδιασμό.
Έτσι λοιπόν, σ' ότι αφορά τον Ε-65, από τη Λαμία μέχρι τη σύνδεση του με την Εγνατία στη Παναγία, εκτός προγραμματισμού βρίσκονται τα τμήματα Λαμία - Ξυνιάδα και Τρίκαλα - Παναγία.
Σ' ότι αφορά δε την Ιόνια Οδό, που σταματάει πλέον στα Γιάννενα και δεν καταλήγει στην Κακαβιά, ένα από τα δυσκολότερα και απαρχαιωμένα κομάτια του εθνικού δρόμου Αντιρρίου - Ιωαννίνων, αυτό της Παλιοβούνας Κλόκοβας, πήγε περίπατο.
Βγαίνεις λοιπόν αύριο, όταν με το καλό ολοκληρωθούν τα έργα, από το εμβληματικό έργο της Γέφυρας στο Ρίο και αντι να μπεις σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, αρχίζεις την ανάβαση και τις στροφές έως ότου πιάσεις ... κάμπο.
Φθάνεις στη Λαμία και αντί να βρεθείς στον κάμπο της Θεσσαλίας, απολαμβάνεις τις ανηφόρες και κατηφόρες του Δομοκού.
Ρίχνεις μια ματιά στα επιβλητικά Μετέωρα στην Καλαμπάκα και αντί να νιώσεις ότι πλησιάζεις την Εγνατία, ακολουθείς τον τυφλοσούρτη μέχρι την Παναγία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου